Blog › Blog Slaapaandoeningen

Recente blogberichten

Apneu betekent letterlijk geen lucht (Door: Redactie Slingeland)

KNO-arts Sjors van Pinxteren vertelt

Maandag, 11 December 2017 Vermoeidheid, lusteloosheid, concentratiestoornissen en een verhoogde slaapneiging. “Daarmee bedoel ik na de lunch in slaap vallen, tijdens de koffiepauze knikkebollen of bij een presentatie op het werk wegdommelen. Soms worden mensen door zo’n vermoeidheid overvallen dat ze voor een stoplicht of in de file in slaap vallen”, aldus KNO-arts Sjors van Pinxteren. “Deze klachten in combinatie met snurken ’s nachts én tussentijds stoppen met ademen, zijn aanleiding voor nader onderzoek op het slaap-apneu syndroom (OSAS).”


ReageerLees verder

Aantal reacties: 3

Slaapcentrum Slingeland beoordeeld als Top-kliniek (Door: LS, webredactie)

ApneuVereniging rijkt drie sterren uit

Vrijdag, 20 November 2015 Het Slaapcentrum van het Slingeland Ziekenhuis heeft op vrijdag 6 november 2015 drie sterren ontvangen van de ApneuVereniging. Daarmee behoren wij tot de top van de slaapcentra van Nederland.

De ApneuVereniging, de nationale patiëntenvereniging voor mensen met slaapapneu, deelt ieder jaar de sterren uit voor kwaliteit van de behandelcentra. De resultaten zijn gebaseerd op een onderzoek onder ruim 3600 patiënten. Het maximum aantal sterren is 5.
Klinieken worden beoordeeld op feitelijke prestatie, zoals behandeling, wacht- en doorlooptijd en op tevredenheid over o.a. de voorlichting en begeleiding.

U kunt een uitgebreid verslag lezen op de website van de ApneuVereniging.
Meer informatie over Slaapapneu vindt u op ons kenniscentrum www.slaapcentrum.slingeland.nl
 
 
OSASverpleegkundigen van het Slingeland Ziekenhuis krijgen het certificaat 'Topkliniek 2015'
met drie sterren van de Apneuvereniging.
ReageerLees verder

Aantal reacties: 4

De visie van Marc Bronkhorst (Door: M.A. Bronkhorst, MKA-chirurg)

uit Apneumagazine nr. 2 2014

Maandag, 15 September 2014 tekst: Myrjam Bakker-Boone
Tijdens het congres van de Nederlandse Vereniging voor Tandheelkundige Slaapgeneeskunde, dat onlangs plaatsvond en waar weer veel mooie ontwikkelingen werden gemeld, was één van de sprekers Marc Bronkhorst, mka-chirurg (Mondziekten, Kaak- en Aangezichtschirurgie) en een van de eerste NVTS gecertificeerde tandheelkundig specialist-dormologen. Marc werkt in de ziekenhuizen te Doetinchem en Winterswijk en daarnaast ook in implantologiepraktijk het Implantonium te Zevenaar. En hij heeft een zeer eigen geluid…

ReageerLees verder

Aantal reacties: 0

3D-planning van aangezichtschirurgie (Door: LS, webredactie)

MKA-chirurg gebruikt nieuwste techniek

Vrijdag, 31 Januari 2014 Marc Bronkhorst, MKA-chirurgMKA-chirurg Marc Bronkhorst is één van de voorlopers in Nederland op het gebied van de 3D-geplande uitvoering van aangezichtschirurgie. Met behulp van driedimensionale computermodellen bereidt hij deze operaties voor op het gebied van mondziekten, kaak en aangezicht (MKA). Het resultaat wordt daardoor zeer goed voorspelbaar.

ReageerLees verder

Aantal reacties: 3

Eervolle onderscheiding voor Dr. H. Jansons, longarts (Door: LS, webredactie)

Donderdag, 14 November 2013 Tijdens het symposium “30 jaar longgeneeskunde in Doetinchem” gehouden op woensdag 13 november jl, is aan dr. Henk Jansons longarts, een koninklijke onderscheiding uitgereikt.
Dr. Henk Jansons stond aan de basis van de longgeneeskunde in Doetinchem. Hij heeft zich gedurende deze 30 jaar iedere dag met hart en ziel ingezet voor zijn patiënten en de ziekenhuisorganisatie. Ook landelijk heeft hij bijgedragen aan de ontwikkeling van zijn vakgebied. Naast zijn werkzaamheden als specialist vervult hij een actieve rol in de protestantse kerk.
Als erkenning voor zijn inzet heeft Henk Jansons een koninklijke onderscheiding ontvangen: Ridder in de orde van Oranje Nassau.
Burgemeester Van de Vondervoort heeft de onderscheiding tijdens het symposium aan hem uitgereikt.

 


ReageerLees verder

Aantal reacties: 0


 
Archief