KenniscentrumSlaapcentrum › Gang van zaken › Gang van zaken

Gang van zaken

Slaapcentrum

Verwijzing

Om u aan te melden bij het Slaapcentrum van het Slingeland Ziekenhuis, heeft u een verwijzing nodig van uw huisarts of medisch specialist. Zonder deze verwijzing kunt u geen afspraak maken. Als u slaapgerelateerde klachten heeft raden wij u aan naar uw huisarts te gaan.

Aanmelden

Als u een verwijsbrief heeft, kunt u zich aanmelden bij het Slaapcentrum. Dit kan via telefoonnummer (0314) 32 95 20. 
Helaas kunt u niet digitaal een afspraak maken voor het Slaapcentrum.

Vragenlijst

Voorafgaand aan het intake gesprek krijgt u een vragenlijst toegestuurd. Wij vragen u deze lijst in te vullen en terug te sturen.

Afspraak maken

Na ontvangst van de vragenlijst neemt de medisch secretaresse van het Slaapcentrum telefonisch contact met u op. Zij maakt, afhankelijk van uw antwoorden op de vragenlijst, een combinatieafspraak met:
  • de neuroloog en longarts of
  • de KNO-arts en longarts
Deze afspraken vinden plaats op één dagdeel (ochtend of middag). U spreekt twee verschillende artsen.
Het eerste bezoek aan de specialisten van het Slaapcentrum vindt plaats op één van de volgende poliklinieken:
De secretaresse geeft u tevens de datum van de Informatiebijeenkomst en plant (zo nodig) een slaapregistratie-onderzoek (polygrafie of polysomnografie) in.

Uitslagen

Na de het eerste polikliniekbezoek en eventueel het slaaponderzoek, bespreken de specialisten van het slaapcentrum de patiënten tijdens een multidisciplinair overleg.
De uitslagen van de onderzoeken worden door het gehele team beoordeeld tijdens deze wekelijkse bijeenkomst. Daarbij zijn longartsen, neurologen, kno-artsen, OSAS verpleegkundige en een laborant van het Slaapcentrum aanwezig. Met de bevindingen van de specialisten en de uitkomst van het slaaponderzoek, kan de oorzaak van de klachten worden achterhaald.
Twee weken na het onderzoek, neemt de secretaresse telefonisch contact op met de patiënt om een vervolgafspraak bij een van de specialisten (longarts, neuroloog of KNO-arts) in te plannen. Tijdens deze afspraak worden alle uitslagen besproken met de patiënt. De specialist bespreekt dan ook welke behandeling(en) mogelijk zijn.
Een enkele keer lukt het niet om de oorzaak van de klachten te achterhalen.Deel deze pagina: