Kenniscentrum › Veel gestelde vragen

Veel gestelde vragen

Algemene vragen

Moet ik een verwijsbrief hebben voor een afspraak?

Patiënten zijn verplicht bij de eerste polikliniekafspraak een verwijsbrief van de huisarts, tandarts, verloskundige of andere medisch specialist te overleggen. Patiënten zonder verwijzing moeten de kosten van het bezoek en eventuele behandeling in het Slingeland Ziekenhuis zelf betalen, omdat de zorgverzekeraars de zorg dan niet meer vergoeden.
Patiënten hebben voor elk nieuw gezondheidsprobleem een nieuwe verwijsbrief nodig. Een verwijsbrief is niet vereist voor patiënten die zich op de Spoedeisende Hulp melden.
 

Moet ik mij eerst inschrijven voor mijn afspraak?

Neemt u een geldig legitimatiebewijs mee naar het ziekenhuis. Dit is een paspoort, identiteitskaart, rijbewijs of vreemdelingenkaart. Komt u voor het eerst naar het Slingeland Ziekenhuis of zijn uw gegevens gewijzigd? Meldt u zich dan eerst bij de Inschrijfbalie in de hal van het ziekenhuis.De Inschrijfbalie bevindt zich op de begane grond, links naast de centrale receptie bij de hoofdingang.
Neemt u uw verzekeringsgegevens en uw identiteitsbewijs mee als u zich meldt bij de inschrijfbalie. Wij registreren uw burgerservicenummer, omdat we dit wettelijk verplicht zijn. Wilt u bij veranderingen van uw gegevens (naam, adres, huisarts, zorgverzekeraar) altijd uw verzekeringspapieren of -pasje meenemen.
Na inschrijving kunt u naar uw afspraak.

Kan ik een specifieke vraag over mijn gezondheid stellen via e-mail?

U kunt geen vraag stellen over uw eigen gezondheid via een e-mail aan een van onze zorgverleners. Wij kunnen niet garanderen dat het e-mailverkeer op een veilige wijze plaatsvindt zodat uw persoonlijke gevens beschermd zijn tijdens de verzending.
U kunt via Mijn Slingeland in een veilige omgeving een vraag stellen aan een zorgverlener bij wie u onder behandeling bent. Dat gaat middels een E-consult aan het specialisme. De secretaresse zorgt dat uw bericht bij de juiste persoon terecht komt voor beantwoording.  
Als u (nog) niet onder behandeling bent van een specialist in het Slingeland Ziekenhuis raden we u aan om bij gezondheidsklachten eerst contact op te nemen met uw huisarts. Die zal u adviseren en indien nodig een verwijsbrief geven naar een specialist in het ziekenhuis. Specifieke vragen over uw gezondheid kunt u dan tijdens een consult stellen.

Kan ik een afspraak maken zonder verwijzing?

U kunt altijd een afspraak maken bij één van de specialisten van het Slaapcentrum. U moet hiervoor wel een verwijzing bij uw huisarts of specialist vragen. Als u geen verwijsbrief heeft worden de kosten van uw consult(en) en/of behandeling niet vergoed door uw zorgverzekering en krijgt u zelf de rekening.
Er zijn ook behandelingen waarvoor u aanvullend verzekerd moet zijn, of die niet worden vergoed door uw verzekeraar. Informeer daarom altijd bij uw zorgverzekeraar, zodat u niet voor verrassingen komt te staan.