KenniscentrumSlaapcentrumGang van zaken › voorlichtingsavond OSAS

Voorlichtingsavond Slaapapneu (OSAS)

donderdag 21 maart

Op donderdagavond 21 maart 2019 organiseert de ApneuVereniging, regio Achterhoek, in samenwerking met het Slingeland Ziekenhuis een informatieavond over slaapapneu.

Aanmelden

De voorlichtingsavond vindt plaats in het Auditorium (route 126) van het Slingeland Ziekenhuis, van 19.30 tot ongeveer 21.30 uur. De zaal is open vanaf 19.00 uur en de entree is gratis. Aanmelden kan tot en met maandag 18 maart 2019 via het aanmeldformulier. Of telefonisch bij Bureau Patiëntenvoorlichting (0314) 32 96 37.

Programma

Spreker is Drs. Sandra Houtepen-Strong, gezondheidswetenschapper en apneu-deskundige bij de ApneuVereniging. Aan de orde komt wat slaapapneu is, wat de oorzaken zijn en hoe het ontstaat. Er wordt dieper ingegaan op de lichamelijke, psychische en sociale gevolgen, zoals hart- en vaatziekten, hoge bloeddruk, orgaanschade, burn-out en depressie. Vaak is er sprake van onbegrepen restschade en/of hormonaal disfunctioneren, onder meer gewichtstoename, vergeetachtigheid, concentratieverlies en stemmingswisselingen.
19.00 uur            Zaal open, ontvangst met koffie en thee
19.30 uur            Opening door Ben Teunissen, regiocoördinator ApneuVereniging
19.40 uur            Drs.  Sandra Houtepen-Strong geeft presentatie
                           ‘Is elke apneupatient na adequate behandeling genezen?’
21.30 uur            Afsluiting van de avond

Obstructief Slaapapneu Syndroom

In de aanloop naar de diagnose worstelen veel mensen met de vraag wat hen mankeert. Zij hebben vaak vage klachten. Ze zijn snel vermoeid, voelen zich niet lekker, kunnen zich niet goed concentreren en zijn prikkelbaar. In combinatie met het luid snurken tijdens hun slaap, het herhaaldelijk stoppen met ademhalen en telkens bijna wakker worden, kan dit duiden op het slaapapneu-syndroom (OSAS). De patiënt merkt zelf weinig van de problemen tijdens de slaap. De partner echter des te meer.
Deel deze pagina: