Overslaan en naar de inhoud gaan

OSAS-consulent

Gepubliceerd op: 08 april 2022

Binnen het Slaapcentrum van het Slingeland Ziekenhuis zijn twee OSAS-consulenten werkzaam. Zij zijn gespecialiseerd in de zorg voor en de begeleiding van patiënten met OSAS (obstructief slaap-apneu syndroom). Daarnaast zijn zij deskundigen op het gebied van snurken en andere slaapstoornissen.
De OSAS-consulent kan een patiënt ook doorsturen naar andere zorgverleners of specialisten.


Afspraak maken

Om een afspraak te maken met de OSAS-consulent kunt u contact opnemen met de polikliniek Longziekten. Telefoonnummer: (0314) 32 95 63. U wordt dan door de consulent teruggebeld of er wordt een afspraak gepland voor het OSAS-spreekuur.

Bereikbaarheid

Heeft u een vraag? Dan kunt u deze het beste via de e-mail stellen: osasverpleegkundige@slingeland.nl.
Mocht u niet beschikken over e-mailadres dan kunt u ook contact opnemen met het secretariaat via Tel.: (0314) 32 95 63.

 

OSAS-spreekuur

Nadat een patiënt van de specialist de diagnose OSAS heeft gekregen, volgt een (telefonische)afspraak voor het OSAS-spreekuur. Dit spreekuur is een aanvulling op de behandeling en de OSAS-consulent werkt dan ook nauw samen met de specialist.

Het spreekuur vindt op maandag, dinsdag, woensdag en vrijdag plaats.

De OSAS-consulent geeft informatie tijdens het spreekuur over de ziekte, de behandeling en de gevolgen voor het dagelijks leven van de patiënt. De consulent beantwoordt de vragen van de patiënt en kan adviezen geven om het maximale resultaat uit de behandeling te halen.

Met betrekking tot CPAP-apparatuur en masker, beoordeelt de OSAS-consulent de drukinstelling van het CPAP-apparaat en stelt zonodig bij. Mogelijkheid is om dit via Telemontoring te doen. Verder kan de OSAS-consulent  soms problemen oplossen. Patiënten die een CPAP gebruiken adviseren we om de apparatuur mee te brengen naar het spreekuur. De consulent onderhoudt contact met de leveranciers van de apparatuur en met de patiëntenvereniging.

Video:

Wat kunt u verwachten tijdens het OSAS-spreekuur.

Groepsvoorlichting

De OSAS-consulent geeft tijdens de groepsvoorlichting informatie over slaapproblemen en mogelijke behandelingen. 
Zie: Informatiebijeenkomst voorafgaand aan een slaaponderzoek.

Laatst bijgewerkt op: 08 april 2022

Beter slapen

Beter slapen

adviezen

slaapapneu-vermoeid.jpg
Vrouwen met slaapapneu